Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
William Verhage, Flevostar Potato:

"Beduidend minder vrije aardappelen op lui-dure markt"

Tholen - Hoge prijzen zijn al het hele seizoen aan het orde op de aardappelmarkt. "Voor ons is het in het eerste jaar dat we met Flevostar Potato zijn gestart gelijk een bijzonder jaar", constateert William Verhage. "Momenteel is de markt misschien wel wat lui-duur, maar aan de andere kant is er op elk vlak wel wat te doen. Als je je kunt onderscheiden, weten de afnemers je ook te vinden."

"Op de binnenlandse markt is er toch wel vraag naar kwalitatief goede aardappelen en daar worden ook mooie prijzen voor betaald. De topkwaliteit is wel aan het opraken en daarom moeten we voor de volumes importaardappelen binnenkomen nog even een periode overbruggen", constateert William. "De industrie houdt zich nu rustig omdat de contracten worden afgesloten. Maar ik denk zelf, als je nu nog steeds 24-25 cent voor je aardappelen kan krijgen, wat doe je dan fout? Er zijn wel beduidend minder vrije aardappelen dan vorig jaar."Polen heeft voldoende

"Wij exporteren momenteel binnen Europa hoofdzakelijk naar Zwitserland en Spanje. Wel zien we dat met name Spanje meer moeite krijgt met de hoge prijzen. Je spreekt dan ook over prijzen - franco levering, afhankelijk van de verpakking -van 40 tot 45 cent. Verder leveren we al roodschillige aardappelen naar de Balkan en komt nu ook de vraag naar blankschillige op gang. Polen heeft voldoende eigen oogst, maar niet de kwaliteit die de de supermarkten wensen. Daarom verwacht ik binnen vier weken Polen en andere Oost-Europese landen meer op de markt", vervolgt de aardappelhandelaar.

"De eerste Marokkaanse aardappelen zijn in kleine getale op de markt, maar verder is er nog weinig nieuwe oogst beschikbaar. De eerste Santé uit Malta wordt eind maart verwacht. De Spaanse oogst heeft een week of vier vertraging opgelopen. Dat zou kunnen resulteren in een overlap met de aanvoer van de eerste Nederlandse aardappelen. Waar nu een heel positieve stemming heerst, kan dat wel wat roet in het eten gooien, maar hopelijk komt dat scenario niet uit", besluit William.

Voor meer informatie:
William Verhage
Flevostar Potato
Oudebosweg 14
8251 RD Dronten
0321 33 62 72
william@flevostar.nl
www.flevostarpotato.nl

Publicatiedatum: 7-2-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: