Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwe oplossing tegen verkleuring gesneden bananen

Food Freshly, specialist in vers gesneden fruit, zal tijdens Fruit Logistica kant-en klaar gesneden bananen presenteren als onderdeel van zijn nieuwste innovatie op het gebied van 'ready-to-eat' bananensnacks.

De markt voor gesneden fruit blijft wereldwijd groeien. Het toevoegen van banaan is aantrekkelijk voor retailers maar was tot nu toe in de praktijk moeilijk te realiseren. Om aan deze behoefte tegemoet te komen, introduceerde Food Freshly vorig jaar O Plus Ultra-7 voor bananen waardoor verse fruitsnacks met plakjes banaan nu ook tot de mogelijkheden behoren.De O Plus Ultra-7 Freshness Retainer is gemaakt van vitaminen en mineralen die er voor zorgen dat de vers gesneden banaan niet verkeurt. Door de bananenplakjes met de O Plus Ultra-7 oplossing te behandelen, blijven de natuurlijke eigenschappen en smaak behouden. Het product bevat geen sulfiet en allergenen en is GMO-vrij. 

Benjamin Singh, van Food Freshly, legt uit dat in het verleden chemicaliën zoals L-Cysteïne werden aanbevolen om het verkleuren van gesneden bananen tegen te gaan. "Producten die sulfiet bevatten worden door de Amerikaanse FDA echter niet toegestaan voor de verwerking van vers gesneden fruit. We zijn dan ook trots dat we een oplossing hebben ontwikkeld die voldoet aan alle voedselwetgeving."Een halfjaar lang is O Plus Ultra-7 wereldwijd uitgetest en de eerste producten met bananenplakjes zullen binnenkort op de markt komen. 

Tijdens Fruit Logistica zal Food Freshly een aantal fruitsnacks presenteren die verse banaan bevatten zodat klanten een indruk krijgen hoe bananen eenvoudig toe te voegen zijn aan bestaande producten. De fruitsnacks zijn verpakt in luchtdichte plastic bakjes.

Food Freshly helpt verwerkers hun afzet te verhogen door nieuwe, innovatieve vers gesneden producten te introduceren. Net als gesneden appelen, bieden gesneden bananen fruitverwerkers de kans hun marktaandeel te vergroten.

Food freshly is te bezoeken tijdens Fruit Logistica, Hal 10.1, Stand A-05.

Voor verdere technische informatie, testrapporten en monsters, neem contact op met:
Benjamin Singh
Food Freshly AFC GmbH
Tel: +49 521 96878715
benjamin.singh@food-freshly.eu

Publicatiedatum: 7-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: