Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Sormac presenteertvernieuwde SC-centrifuge voor delicate bladgroenten

Verbeterde doorvoer van centrifugesysteem

Sormac, specialist in groenteverwerkende machines, presenteert tijdens de Fruit Logistica in Berlijn voor het eerst haar nieuwe generatie SC-centrifuges. De SC-740- en SC-940-centrifuges voor delicate bladgroenten hebben een upgrade ondergaan en zijn vanaf nu uitgerust met een ge´ntegreerde uitvoerband. Dit zorgt voor een optimale doorvoer van het centrifugesysteem, wat resulteert in een efficiŰntere productverwerking.De Sormac-centrifuge, die wordt ingezet voor het drogen van bladgroenten, heeft zijn sporen in de groenteverwerkende industrie ruimschoots verdiend: wereldwijd zijn al bijna tweehonderd SC-centrifuges verkocht. Tijdens de Fruit Logistica presenteert Sormac een upgrade van deze machine. "De vernieuwde SC-centrifuges zijn onder meer uitgerust met een ge´ntegreerde uitvoerband. Hierdoor is de doorvoer van het centrifugesysteem verbeterd. "Ondanks dat de centrifuge batchgewijs werkt, creŰren we een continue productstroom van en naar de centrifuge. Dit zorgt voor een soepele en efficiŰntere productverwerking en komt de bedrijfsprocessen van onze klanten ten goede", vertelt Roy Lemmen, Commercieel Directeur bij Sormac.

Minimale beschadiging
De SC-centrifuges zijn dusdanig ontwikkeld dat sprake is van minimale beweging van het product tijdens het laden en gedurende het droogproces. Immers: beweging betekent beschadiging. "Het drogen van delicate bladgroenten is een proces dat zeer nauw luistert en uiterst zorgvuldig moet gebeuren", benadrukt Roy Lemmen. "Het product wordt daarom heel gelijkmatig verdeeld in de schuin liggende trommel, waardoor een dunne laag ontstaat. Dit zorgt ervoor dat de bladgroenten elkaar niet beschadigen onder invloed van de grote centrifugale krachten. Ieder blaadje blijft gedurende het centrifugeren op dezelfde plek als waar het bij het beladen terechtkomt. Om die reden is de Sormac centrifuge, in tegenstelling tot veel andere machines in de markt, uitermate geschikt voor het drogen van delicate bladgroenten."

Presentatie tijdens Fruit Logistica
Tijdens de Fruit Logistica, die van 8 tot en met 10 februari plaatsvindt in Berlijn, kunt u de vernieuwde opstelling zien op de Sormac stand (hal 3.1, stand D-10).

www.sormac.nl

Publicatiedatum: 6-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: