Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Eerste peultjes uit Guatemala via Miami ingevlogen

Een vracht peulen uit Guatemala is als eerste via luchtvracht van Miami naar Amsterdam geëxporteerd via de nieuwe transportmethode Centurion Cargo.

Ernesto Rodriguez, van het Miami-Dade Aviation Department, legt uit dat door middel van deze methode verse producten uit Latijns-Amerika naar overzeese markten kunnen worden getransporteerd door ladingen die per schip aankomen in de havens PortMiami of Port Everglades over te laden naar vrachtvliegtuigen. De methode levert zowel een kosten- als tijdbesparing op voor transporteurs die geen douanetarieven hoeven te betalen. Bovendien zal de consument in de landen van bestemming van een verser product kunnen genieten.

"We hebben de afgelopen vier jaar hard samengewerkt met het Amerikaanse ministerie van Landbouw om dit pilotprogramma te ontwikkelen. Het eerste bedrijf dat interesse toonde was Customized brokers, een dochteronderneming van Crowley Maritime. Wij vinden het belangrijk om naar de wensen van onze klanten te luisteren," legt Kimberley Wakefield van Customized Brokers uit. "Zij hebben ons verteld hoe moeilijk het is om verse producten naar Europa te exporteren en dat gaf voor ons de doorslag."

"Customized Brokers zal wekelijks vier transporten regelen. Het is pas het eerste jaar van dit pilotproject en we willen er zeker van zijn dat alles vlot verloopt. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het project voortgezet kan worden," aldus Wakefield.


Publicatiedatum: 2-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: