Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Slimme infrastructuur gunstig voor vestigingsklimaat

"Meer banen in Nederland door buitenlandse bedrijven"

De komst van buitenlandse bedrijven naar Nederland of hun groei hier heeft afgelopen jaar weer meer banen opgeleverd. In 2016 konden door nieuwe buitenlandse investeringen ruim elfduizend mensen extra aan het werk. De jaren ervoor waren dat er respectievelijk ruim negenduizend en ruim zesduizend, heeft het ministerie van Economische Zaken maandag laten weten.

Banen
Vooral in distributiecentra van buitenlandse bedrijven was afgelopen jaar veel extra werk. Maar ook in de productie, op hoofdkantoren en in servicecentra kwamen er veel banen bij. Het grootste deel van de nieuwe banen is aan Amerikaanse bedrijven te danken.

Verkiezingen
evofenedex stelt al langer dat een uitmuntende infrastructuur in Nederland voor meer banen kan zorgen omdat dit het vestigingsklimaat verbetert. Daarom maakt de vereniging zich richting de Tweede Kamerverkiezingen hard voor een tienpuntenplan voor meer export en een slimmere logistiek. Zo pleit evofenedex voor een goede fysieke én digitale infrastructuur, een betere netwerkkwaliteit en service op Schiphol en goede handelsverdragen die de export en de logistiek vereenvoudigen. Ook moeten ondernemers werknemers flexibel kunnen inzetten om concurrerend te zijn. Dit geldt vooral voor ondernemers met magazijnen en distributiecentra.

Bron: EVO


Publicatiedatum: 15-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: