Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe elektrische bestelbus Renault eind 2017 leverbaar

Renault heeft aan Het Autosalon van Brussel de wereldprimeur gegund van de elektrisch aangedreven Master Z.E. De grote bestelbus met een gemiddelde actieradius van 150 kilometer is eind dit jaar leverbaar.

Grote bussen

Elektrische aandrijving leek tot nu toe vooral voorbehouden aan kleinere bestelauto's, maar nu komen ook de grotere bussen aan de beurt. De Master Z.E. (voor Zero Emission, of te wel nul uitstoot) is een rechtstreekse concurrent van de op de IAA in Hannover aangekondigde Volkswagen eCrafter. Die komt eveneens later dit jaar op de markt.

Marktleider

Renault is met de Kangoo Z.E. marktleider in Europa met elektrisch aangedreven bestelauto's. "We hebben er sinds 2010 honderdduizend verkocht en ons marktaandeel is 25 procent. Met de lancering van de Master Z.E. hebben we straks vier elektrisch aangedreven bestelauto's: de Twizy, de Clio, de Kangoo en de Master. Dat kan geen enkel merk ons nazeggen", aldus Ashwani Gupta, de hoogste baas van de afdeling lichte bedrijfsauto's bij Renault.

Actieradius
De Master Z.E. heeft hetzelfde batterijpakket als de Kangoo Z.E., maar wel een zwaardere elektromotor, van 57 kW/76 pk. Renault noemt een actieradius van 200 kilometer onder ideale omstandigheden, met in de praktijk waarschijnlijk 130 tot 150 kilometer.

Eind dit jaar

De Master Z.E komt er met laadvolumes die variƫren van 8 tot 22 kubieke meter en wordt eind dit jaar leverbaar. Dan wil Renault ook meer zeggen over de prijs, aldus Gupta. De vraag of er ook een elektrisch aangedreven versie van de Renault Traffic komt laat hij nog even onbeantwoord.

Bron: EVO
Publicatiedatum: