Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tukker Tuffels ontstaan tijdens skivakantie

De naam Tukker Tuffels staat voor een hoogwaardige Bildtstar die speciaal op eigen grond van de familie Kodde in Dronten aan de Oudebosweg wordt geteeld. Sinds 1990 doet Willem Senior al zaken met de familie Kodde en al vanaf de eerste dag noemde Jaap, Willem altijd al Tukker. Tuffel is Twents voor aardappel en zo is het ontstaan op de bergen van Oostenrijk waar Jaap en Willem in een skihut samen te diep in het glaasje hadden gekeken. Jaap noemde Willem iedere keer Tukker en Willem Jaap iedere keer Tuffel-boer. De volgende dag bij het ontbijt zei Ria Kodde: "Jullie zijn een stelletje Tukker Tuffels". En zo is de naam ontstaan.



Na het oogsten gaan deze Tukker Tuffels in een speciale schuur met verwarming, koeling, luchtventilatie en de juiste luchtvochtigheid. Dat heeft als gevolg dat de consument altijd dezelfde Tukker Tuffels eet het jaar rond. Daarna worden ze gesorteerd op maatvoering in daarvoor speciale sorteerbanden die met schuimrubber bekleed zijn. Aan het eind van de band worden de verpakte Tukker Tuffels met de hand gevleid in de groene containers met de beweegbare bodem, ook om de val van de zak te voorkomen.

Voor meer informatie:
Willem Dijk AGF BV
Het Wolbert 1-11
7547 RA Enschede
T: 053 486 47 50
F: 053 432 59 80
M: 06 1515 01 76
E: willemjr@willemdijk.nl
W: www.willemdijk.nl
Publicatiedatum: