Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Conflictgebieden blijven in stand als afzetmarkt voor Nederlands pootgoed

Nederland is de grootste pootaardappelexporteur ter wereld en de afzet neemt nog steeds toe. De laatste jaren schommelt de export rond de 800.000 ton. Die hoeveelheid vertegenwoordigt een waarde van ongeveer 500 miljoen euro. Circa 60% van de export gaat naar landen rond de Middellandse Zee en in het Midden-Oosten. Ook naar landen waar het momenteel onrustig is. Turkije, Irak, Libanon, Syriƫ, Egypte en Libiƫ, waren vorig seizoen samen goed voor een aandeel van ruim 15% in de export van pootgoed.



"We slagen er nog steeds in om pootaardappelen naar de conflictgebieden te brengen", stelt topman Gerard Backx van HZPC. Met een jaaromzet van 290 miljoen euro is HZPC het grootste aardappelhandelshuis van Nederland. HZPC en ook Agrico leveren de aardappelen aan lokale handelaren in het Midden-Oosten. Die zorgen voor de verdere distributie en voor de betaling. Ze eisen wel een garantie van de bank van de koper, zodat ze zeker weten dat het product wordt betaald.

Klik hier voor het hele artikel.

Bron: Reformatorisch Dagblad, 04/01/17
Publicatiedatum: