Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
HARC onderschept nog 250 kilo cocaïne op oudjaarsdag

Weer vondst cocaïne in bananen

Het HARCteam Rotterdam, een samenwerkingsverband van Zeehavenpolitie, Douane en Fiod, heeft op de laatste dag van 2016 nog 250 kilo cocaïne onderschept. Er zijn vijf mannen aangehouden. De drugs zijn meteen vernietigd. De drugs zaten in dozen met bananen uit Ecuador. De dozen waren op oudjaarsdag door een zeeschip gelost bij een logistiek fruitbedrijf. Het HARCteam viel het bedrijf binnen vlak nadat een vrachtwagen de dozen met bananen met drugs kwam halen.



Een van de aangehouden personen is een medewerker van het bedrijf. Hij wordt ervan verdacht misbruik te hebben gemaakt van zijn positie. Ook twee mensen die via een uitzendbureau waren ingehuurd, zijn aangehouden. Bij huiszoekingen in de woningen van de verdachten zijn tienduizenden euro's gevonden. Verder zijn twee vuurwapens en drie tasers, een geldtelmachine, sieraden, een paar honderd kilo illegaal zwaar vuurwerk en enige andere waardevolle goederen in beslag genomen.

De aangehouden mannen zijn tussen de 29 en 47 jaar oud en komen uit Rotterdam, Schiedam, Spijkenisse en Berkel en Rodenrijs. De vijf zijn dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die ze voor 14 dagen lang vast zette. Het onderzoek is nog in volle gang en het HARCteam sluit meer aanhoudingen niet uit.

Bron: OM
Publicatiedatum: