Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Juan Pablo Salmón (Central Produce): "Jaarrond programma’s in verschillende verpakkingen”"

Costa Ricaanse bananenproducent start verkoopkantoor in Barendrecht

Tholen - Per 1 november is Central Produce in Barendrecht van start gegaan als Europees verkoopkantoor van een Costa Ricaanse bananenteler. Het kantoor is gevestigd in het logistieke centrum van Kivits Goes Handling. "Het voordeel is dat wij zelf teler zijn en wij hebben nauw samenwerking met tientallen professionele farms. Hierdoor zijn we flexibeler en kunnen we jaarrond bananenprogramma's aanbieden in diverse verpakkingen. Daarbij kunnen we door onze lagenkostenstructuur de bananen voor zeer concurrerende prijzen aanbieden op de Europese markt", vertelt Juan Pablo Salmón.



De van oorsprong Mexicaanse Juan Pablo was eerder werkzaam bij Hispa Fruit en Bakker Barendrecht. "Maar toen deze kans voorbij kwam met een oude relatie uit Costa Rica kon ik het niet laten lopen. Omdat we zelf teler zijn, is het geen probleem om jaarrond wekelijkse programma's van tientallen containers naar Europa te sturen. Zoals iedereen weet wordt de bananenmarkt gedomineerd door grote spelers, maar de reacties op onze start zijn erg positief en we hopen met onze 'no-nonsense manier van werken, persoonlijk contact en concurrerende prijzen iets moois op te kunnen bouwen."



Central Produce richt zich op retail- en groothandelsklanten door heel Europa. "Bananen zullen de hoofdmoot vormen. Daarvoor willen we een belangrijke speler worden binnen Europa. Dit zullen alleen groene bananen zijn. We hebben nog geen ambitie om zelf te gaan rijpen", vertelt Juan Pablo. "We gaan van start met twee eigen merken, namelijk het Klasse I-merk Mazai en verder zullen we ons eigen merk Central voeren als extra premium brand."



"Met Rainforest Alliance- en GlobalGAP voorzien we in de benodigde certificaten. Naast bananen vullen we het pakket aan met ananas, mango's, limes en avocado's. Vorige week kregen we naast de bananen ook de eerste mango's en limes binnen. Volgend jaar volgen de eerste ananas en avocado's. De start van ons kantoor was erg positief en we zien het vervolg met vertrouwen tegemoet. Alles draait om relaties en daar willen we als flexibele speler ons mee onderscheiden!"



Voor meer informatie:
Juan Pablo Salmón
Central Produce
Handelscentrum ZHZ 52
2991 LD Barendrecht
The Netherlands
+31(0)180 222 210
m +31(0)6 5796 2882
jpsalmon@centralproduce.eu
www.centralproduce.eu