Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Condifresco introduceert Franse aardappelen op Italiaanse markt

Hoewel de aardappelmarkt in Noord-Europa al jarenlang gesegmenteerd is, is dit nu ook in Italië steeds meer het geval. "We willen een andere boodschap overbrengen," vertelt Davide Marangoni, directeur van het bedrijf Condifresco, dat gespecialiseerd is in het vermarkten van aardappelen, knoflook, uien, sjalotten en het Franse merk Les Produits du Soleil. Onlangs heeft het bedrijf zijn aardappelassortiment uitgebreid met een nieuwe lijn Franse aardappelen.


Franse en Italiaanse biologische specialiteiten.

"Frankrijk beschikt over een breder scala aan rassen. Een aantal hiervan was voorheen ook verkrijgbaar in Italië maar wordt nu niet meer geteeld. Dit geldt bijvoorbeeld voor het ras Cartoccio, wat zich vanwege zijn grote maten uitstekend leent voor barbecues, en de rassen Chérie, Ratte, Amandine en Vitelotte, een paars ras met een sterke smaak.

"Het is nog een nichemarkt maar de reacties zijn positief. Een aantal retailers is ook gestart met het introduceren van alternatieven voor allround aardappelen. De resultaten zijn zo goed dat een aantal al onder huismerken vermarkt wordt.

"De verpakkingen zijn zo ontworpen dat ze opvallen in het schap. Alle rassen worden verpakt in populieren kistjes die voorzien zijn van productinformatie met tips over de beste bereidingswijze."
 

Een greep uit de Franse specialiteiten die nu ook in Italië op de markt zijn.

Naast deze specialiteiten, heeft Condifresco ook een lijn biologische aardappelen van Italiaanse bodem op de markt gebracht, evenals aardperen. "Deze laatste categorie komt uit Frankrijk maar Italiaanse telers experimenteren momenteel ook met het product."
Publicatiedatum: