Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Met groter volume aardappelen een betere prijs realiseren"

RTL Patat start aardappelpool

Tholen - In Nederland is een aardappelpool geen bijzonderheid meer, maar in België is het volkomen nieuw. De heren Tanghe van RTL Patat hebben de primeur en zijn de eersten die hiermee van start willen gaan met Belgische, Franse en Nederlandse telers. "Geïnteresseerden zijn welkom op onze informatie-avond op 8 december, waar we graag uit willen leggen wat we precies willen doen en telers warm willen maken. Minimum deelname voor de pool is 5 hectare of 200 ton netto. Inschrijven kan nog op pool@rtlpatat.be. De pool wordt opgestart met begeleiding van Sjaak Ermers van de Eriva-pool in Nederland.



Best mogelijke prijs
Het is een compleet andere manier van handelen. "In de aardappelwereld wil een handelaar normaal gezien zo goedkoop mogelijk inkopen en een teler zo duur mogelijk verkopen. Wij willen als poolbeheerder de belangen van de telers beter behartigen. Omdat onze beloning een percentage van de uitbetalingsprijs is kan een teler ervan verzekerd zijn dat wij ons optimaal inspannen voor de hoogst haalbare prijs, " legt Remy Tanghe uit.

Aangenaam verrast

Het plan werd geïntroduceerd tijdens de Interpom 2016 en er kwamen veel reacties op. "Natuurlijk hebben we onze klanten al van tevoren geïnformeerd en die stonden er positief tegenover, ze waren aangenaam verrast. We kunnen aan de industrie nu een grotere volumes aanbieden en dat is voor hun namelijk een goed bericht. We bieden een toegevoegde waarde, ook richting export. Het is belangrijk om vooruit te kijken en te innoveren. We zien veel kansen en het volume zal niet snel te groot zijn. Vragen ze niets in het binnenland, komt de interesse wel uit het buitenland", besluit hij positief.

Voor meer informatie:
Rik en Remy Tanghe
RTL Patat
Rekkemstraat 123
8930 Menen (Lauwe)
Tel: +32 56/41.19.89
Fax: +32 56/41 14 19
www.rtlpatat.be
rik@rtlpatat.be
remy@rtlpatat.be