Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jovenel Moïse wint verkiezingen met 55,67% van de stemmen

Bananenteler schopt het tot president van Haïti

Uit de voorlopige uitslagen blijkt dat presidentskandidaat Jovenel Moïse een meerderheid van de stemmen heeft behaald. Moïse, die gesteund wordt door voormalig president Michel Martelly, heeft de verkiezingsronde van 20 november met 55,67% van de stemmen gewonnen. 

Uder Antoine, voorzitter van de Verkiezingsraad, heeft bekendgemaakt dat Moïse presidentskanditaat Jude Celestin heeft verslagen, die 19,52% van de stemmen kreeg, evenals de twee andere kandidaten: Moïse Jean Charles en Maryse Narcisse die respectievelijk 11,04% en 8,99% van de stemmen wisten te behalen.

Volgens het Haïtiaans recht mogen kandidaten de verkiezingsuitslag aanvechten voordat de definitieve uitslag op 29 december gepubliceerd wordt. Jovenel Moïse maakt hiermee zijn debuut in de politiek. Tot dusver was Moïse werkzaam als bananenteler, wat hem de bijnaam 'bananenman' heeft opgeleverd.
Publicatiedatum: