Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Crafter bestelbus van Volkswagen bindt strijd aan met Mercedes Sprinter

Volkswagen wil met haar nieuwe Crafter het marktleiderschap overnemen van haar Duitse concurrent Mercedes. Vooralsnog maakt de Mercedes Sprinter de dienst uit in het segment grote tot zeer grote bestelauto's. "Met de nieuwe Crafter hebben we een potentiële koploper in handen in dit segment," zei Dat zei Rinke van Keimpema, directeur Volkswagen Bedrijfswagens Nederland, recent tijdens de eerste rijdimpressie met de nieuwe Crafter.



Eerste rijdimpressie

"Het huidige model Crafter deed het altijd al goed met een marktaandeel van 15 procent", aldus Van Keimpema. "Met de nieuwe Crafter willen we marktleider worden. Dat is zonder meer haalbaar. Over termijnen laat ik mij echter niet uit. De tijd zal het leren. Al lijkt het me voor komend jaar nog wat veel gevraagd." Vooralsnog maakt de Mercedes Sprinter de dienst uit in het segment grote tot zeer grote bestelauto's.

Prijsgunstig
Volgens de directeur heeft de nieuwe Crafter een paar kenmerken 'die hem nu extra aantrekkelijk maken'. "Het is een honderd procent VW-product, helemaal zelf ontwikkeld en geproduceerd. Ook denken we dat we de Crafter prijsgunstig in de markt kunnen zetten." Zo is de nieuwe Crafter leverbaar vanaf €21.950,-. De levering start in maart 2017.
 
Uitgebreid verslag
In EVO magazine nummer tien, die op 22 december verschijnt, staat een uitgebreid verslag van de eerste rijdimpressie met de nieuwe Crafter.

Bron: EVO
Publicatiedatum: