Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brits pootgoedbedrijf ontvangt Aardappelprijs

Jim Cruickshank OBE, een van de meest gerespecteerde pootgoedproducenten in het Verenigd Koninkrijk, is dit jaar de winnaar van de Britse Aardappelsectorprijs, die door AHDB Potatoes aan individuen wordt uitgereikt voor hun bijzondere bijdrage aan de sector. Jim is de 20ste winnaar van deze prestigieuze prijs. 

Directeur van ADHB Potatoes, Rob Clayton, maakte de winnende producent bekend tijdens de pootgoedpresentatie in St Andrew's.

Hoewel het wel wat overredingskracht kostte om Jim te betrekken bij bredere sectororganen zoals de Aardappelraad, zag hij er al gauw het voordeel van. In de loop van zijn carrière is hij onder andere vicevoorzitter geweest van de Raad voor Aardappelmarketing, raadslid van Aberdeen en Northern Marts en voorzitter van de Pre-basis Telersvereniging. 

Jim Cruickshank: "Ik heb altijd gezegd: de drie belangrijkste dingen voor een pootaardappelteler zijn gezondheid, gezondheid en gezondheid. Het is vitaal om de kwaliteit van onze producten te behouden. Dat is ook de reden dat ik heb samengewerkt met verschillende groepen om probleemgebieden te identificeren en om manieren te ontwikkelen om de ziekteniveaus laag te houden."

Source: potatopro.com/AHDB Potatoes
Publicatiedatum: