Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ready-to-eat kastanjes gelanceerd

De geschiedenis van Italcastagne Srl gaat terug naar 1940 toen de eerste familieleden begonnen met het exporteren van Irpinia kastanjes naar de Verenigde Staten. Gezien de succesvolle overzeese handel besloten hun zonen in 1980 de kastanjes eerst te verwerken alvorens deze te exporteren. 



In 2000 werden zachte, ready-to-eat kastanjes op de markt gebracht die zich binnen drie jaar tijd ontwikkelden tot een vast en belangrijk product binnen het assortiment.

Met het oog op zowel de binnenlandse als buitenlandse markt, lanceerde Naturì de Italcastagne productlijn. Vernieuwing en respect voor de familietraditie zijn belangrijk voor het bedrijf om nieuwe doelen te bereiken en met zijn tijd mee te gaan. 



Het nieuwe assortiment bevat een groot scala aan producten zoals zachte geschilde kastanjes, geschilde aardappelen, gedopte bonen, wortelschijfjes en gedroogde tomaten. De verpakkingen zijn gebruiksvriendelijk en zorgen ervoor dat de producten zeer lang houdbaar zijn zonder toepassing van conserveermiddelen en kleurstoffen. 


Elio Giuseppe Ingino, directeur van Italcastagne

Directeur Elio Giuseppe Ingino vertelt dat Italcastagne een aantal hectare kastanjes bezit in het Iripina gebergte. "We hebben veel producten in ons assortiment maar we zijn bijzonder trots op de ready-to-eat kastanjes die wij onlangs geïntroduceerd hebben, een heerlijke snack. Anderen hebben geprobeerd dit product te imiteren maar zonder succes."



Hoe worden de producten geoogst en verwerkt?
"Onze snacks danken hun kwaliteit aan onze verwerkingsmethoden. We passen technieken toe waarbij vers geoogste producten verwerkt worden tot beetklare traktaties die zo gegeten kunnen worden en geschikt zijn om verwerkt te worden in talloze gerechten."

Alles wordt gestoomd, waardoor de producten minder vet zijn en de smaak behouden blijft. Het totale verwerkingsproces wordt voortdurend gecontroleerd om de hoogste kwaliteit te garanderen. Onze grondstoffen worden zorgvuldig geselecteerd en gecontroleerd. De producten worden machinaal gewogen, gesorteerd en verpakt. Vervolgens worden zij volgens een speciaal procedé gestoomd waardoor de eigenschappen behouden blijven. Via een transportband worden de producten naar het pakhuis gebracht en zijn zij klaar om aan de consument geleverd te worden."




Hoe is het seizoen verlopen?
"Hoewel 2016 geen goed kastanjeseizoen was, steeg de afzet met 15% ten opzichte van 2015, wat te danken is aan de introductie van nieuwe snacks."

"Onze producten worden geleverd door de grootste merken van zuidvruchten in Italië. Bovendien heeft Italcastagne zich altijd toegelegd op de export van deze heerlijke producten naar de EU en daar buiten."


Het bedrijf richt zich op ready-to-eat snacks omdat de consument van vandaag minder tijd heeft om koken maar niet wil inleveren op de hoge kwaliteit van Italiaanse producten.



"We hebben onze producten altijd via retailers over de hele wereld verkocht. Binnenkort starten we met online verkoop van ons assortiment."

Contact:
Italcastagne Srl
Elio Giuseppe Ingino - Direttore Generale
Cell.: (+39) 340 3813200
Email: elio@italcastagne.it
Web: www.naturi.it - www.italcastagne.it
Publicatiedatum: