Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afsluiting Merwedebrug grote strop bedrijfsleven

De Merwedebrug bij Gorinchem op de A27 is in beide richtingen gesloten voor alle auto's zwaarder dan 3,5 ton. Door scheurtjes in de brugconstructie vindt Rijkswaterstaat het onverantwoord om vrachtwagens te laten passeren.
Half miljoen euro

Vrachtverkeer moet de route voorlopig mijden en omrijden via Waalwijk over de A59, A2 en A15. Volgens Rijkswaterstaat rijden dagelijks 18.000 vrachtauto's over de brug bij Gorinchem. Na een snelle rondvraag onder leden heeft EVO berekend dat het omrijden het bedrijfsleven dagelijks 500.000 euro kost. Dit zijn enkel de kosten van omrijden, vertraging door files en vervolgkosten door extra inzet van voertuigen is hierin niet meegenomen.
Twee maanden

De brug werd vorige week al afgesloten voor exceptioneel verkeer. Daarbij werd bekend dat dit voor de duur van de werkzaamheden van 2 maanden zou zijn. EVO dringt bij Rijkswatertstaat aan op versnelling van de werkzaamheden en alternatieve compenserende maatregelen.
Cruciale kunstwerken

Incidenten als deze laten zien dat gepast onderhoud van de infrastructuur cruciaal is en blijft. De afsluiting van de brug tussen Gorinchem een Sleeuwijk toont aan dat er cruciale kunstwerken zijn die aanzienlijk meer en beter onderhoud vragen.

Bron: EVO
Publicatiedatum: