Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Strengere Ierse richtlijnen over voedselveiligheid AGF

De Food Safety Authority of Ireland (FSAI) heeft nieuwe richtlijnen gepubliceerd om AGF-telers te helpen zo veilig mogelijk te telen. De richtlijnen werden ontwikkeld met een expertgroep die bestond uit telers, verwerkers, retailers, overheidsorganen en voormalige vertegenwoordigers. Aangezien de Ierse consument veel AGF eet, is het extra belangrijk om te letten op de voedselveiligheid van deze producten. 



Er zijn de laatste tijd veel uitbraken geweest van voedselvergiftiging gerelateerd aan aardappelen, groenten en fruit. Dit meldt de European Food Safety Authority (EFSA). 

Volgens Dr. Pamela Byrma, Chief Executive FSAI, kan alles wat in contact komt met AGF ervoor zorgen dat deze besmet worden. Telers moeten besmetting zo goed mogelijk voorkomen. Mensen eten veel versproducten zoals fruit, groenten en kruiden rauw waardoor de bacteriĆ«n niet verdwijnen als het gekookt wordt. 

Volgens de richtlijn moet iedereen die versproducten teelt zich registreren als teler van het Department of Agriculture, Food and the Marine. De richtlijnen benadrukken 8 belangrijke gebieden waar telers goed op moeten letten: 
  • Kies de juiste plaats voor de teelt
  • Beperk toegang van dieren, ziekten en mensen
  • Gebruik biologische meststoffen op een veilige manier
  • Gebruik gewasbeschermingsmiddelen op een veilige manier
  • Gebruik een veilige waterbron
  • Gebruik goede oogsttechnieken
  • Train werknemers en verstrek goede faciliteiten voor werknemers
  • Implementeer een systeem van traceerbaarheid en herroeping
Voor meer informatie:
www.fsai.ie
Publicatiedatum: