Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi Süd ontvangt 'Lean and Green Star'

De Duitse bedrijfsgroep Aldi Süd ontvangt als één van de eerste bedrijven in de levensmiddelenhandel de 'Lean & Green Star'. Het non-profit initiatief reikt de onderscheiding uit voor duurzaam handelen in de logistiek. Deelnemende bedrijven verplichten zich om hun uitstoot van broeikasgassen binnen vijf jaar met 20 procent te reduceren.


v.l.n.r.Jörg Pretzel (directeur GS1 Germany), Andreas Grolik (plaatsvervanger van de leider logistiek en service bij Aldi Süd), Andreas Kremer (leider logistiekmanagement Aldi
Süd), Oliver Püthe (senior branchemanager logistiek bij GS1 Germany)

Aldi Süd heeft een passend pakket aan maatregelen voorgelegd en deze in de periode van 2012 tot 2015 uitgevoerd. De controle van de reducering werd gedaan door TÜV Nord aan de hand van een uniform controlesysteem. "Het doel was ambitieus en we zijn des te blijer dat we het in slechts drie jaar bereikt hebben", aldus Andreas Grolik, plaatsvervanger van de leider logistiek en service bij Aldi Süd. Hij nam de milieuprijs tijdens de ECR-dag in Berlijn samen met Andreas Kremer, leider logistiek management, in ontvangst.

Om de uitstoot van broeikasgassen te reduceren werd een omvangrijk pakket aan maatregelen toegepast. Zo breidde Aldi Süd onder andere een magazijn uit waarin de producten van meerdere leveranciers gebundeld worden zodat transport naar de logistiekcentra geschiedt met zo vol mogelijk beladen vrachtwagens. Op deze wijze kan er bespaard worden op gereden kilometers en brandstof. "De verhoogde efficiëntie heeft een positieve uitwerking op onze CO2-balans", zegt Andreas Kremer.
Publicatiedatum: