Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hittegolf beïnvloedt aardappeloogst in Niedersachsen

De voor deze tijd van het jaar ongebruikelijke warmte en droogte zorgt op de akkers en in de bossen van Niedersachsen voor problemen. Terwijl de graanoogst reeds is afgesloten, hebben telers die maïs, aardappelen of suikerbieten geteeld hebben met de gevolgen van een gebrek aan regen en temperaturen van meer meer dan 30 graden te kampen. Op de akkers kan het huidige klimaat leiden tot technische problemen bij de oogst en kleinere oogsten. In de bossen stijgt het gevaar voor bosbranden en voor aantasting door ongedierte. Deskundigen van het Landbouwschap Niedersachsen geven hun inschatting van de situatie:

De aardappeloogst 
Dr. Rolf Peters, regiomanager voor aardappelen bij het Landbouwschap Niedersachsen: "Door de hitte zijn er aanzienlijke problemen bij de aardappeloogst. De grond is door de hitte zo hard dat deze maar moeilijk van de aardappelen afgehaald kan worden. Omdat de aardappelen warm zijn, is het risico op verrotting groter dan gebruikelijk. Onze aanbeveling aan de telers luidt daarom: aardappelen niet oogsten als ze warmer zijn dan 25 graden. Dat betekent dat de oogst op warme dagen alleen vroeg in de morgen tot 's middags plaats zou moeten vinden. De hitte treft alleen nog late aardappelrassen voor de productie van zetmeel en friet. Er wordt een merkbaar kleinere oogst verwacht. We weten echter nog niet van welke omvang."

Hoe de oogst van 2016 in zijn geheel uitvalt zal het Landbouwschap Niedersachsen op woensdag 12 oktober tijdens een persconferentie bekendmaken.
Publicatiedatum: