Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Coopabando is gespecialiseerd in biologische bananen

"Caribische bananen zijn zoeter en voller van smaak"

Tholen - Volgens José Bernard van Coopabando uit de Dominicaanse Republiek zijn de Caribische bananen de beste bananen ter wereld. "Ze zijn zoeter en voller van smaak", is zijn overtuiging. Daarnaast hebben ze een perfecte maat. BanAmour bananen hebben een unieke smaak die herkenbaar is voor alle liefhebbers." Coopabando werd in oktober 2009 opgericht en is een coöperatie die zowel gericht is op de productie als op export van bananen. Hij is commercieel manager van Coopabando en vertelt dat ze biologische bananen onder het merk Banamour produceren.


Coopabando tijdens Macfrut 2016. Links José Bernard.

Europese klanten
"In eerste instantie werkten we veel samen met partners uit Frankrijk en vanuit daar gingen onze bananen naar diverse Europese landen. Momenteel is Spanje onze belangrijkste handelspartner en zij verdelen de bananen met name naar Frankrijk, Italië, Zweden en Duitsland. In Frankrijk zien we de vraag het hardste stijgen. In de Dominicaanse Republiek zijn wij een unieke organisatie, aangezien wij zowel de teelt als export in eigen handen hebben."



Export
Telers die bij Coopabando zijn aangesloten, zijn gevestigd in de provincie Valverde Mao, in het noordwesten van de Dominicaanse Republiek. Hier hebben we een goed klimaat om biologische bananen te produceren. Er zijn 30 telers lid en zij produceren op een areaal van zo'n 350 hectare." Coopabando is zowel biologisch, GlobalGAP als fairtrade gecertificeerd. "Om de export de komende jaren te laten groeien, zijn we ook met de sourcing van andere producten gestart, waaronder mango, ananas en gember", besluit hij. "Zo kunnen we naast bananen ook bekender worden met ander fruit."



Voor meer informatie:
José Bernard
Coopabando
Calle Maximo Cabral, No. 53
Mao, Valverde, Rep. Dom.
Codigo Postal: 61000
T: 809-572-6219
M: 829-222-1022