Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lidl neemt in Duitsland plastic tassen uit assortiment

Op weg naar de duurzaamste discounter van Duitsland te worden neemt Lidl de volgende stap: in de circa 3.200 Duitse filialen heeft de plastic tas zijn tijd gehad. Vanaf het voorjaar van 2017 ziet het bedrijf als eerste discounter in Duitsland af van de verkoop van standaard plastic tassen en reduceert daarmee de afvalberg aan achteloos weggegooide tassen. Het bedrijf bespaart daarmee jaarlijks meer dan 100 miljoen plastic tassen, wat neerkomt op circa 3.500 ton plastic. Lidl zet daarmee consequent in op het thema duurzaamheid en onderstreept hiermee haar aankondiging om kwaliteit, efficiƫntie en duurzaamheid in de gehele leveringsketen te optimaliseren.


Foto: lidl

De klanten hebben vanaf het voorjaar van 2017 de keuze uit de volgende draagtassen:

1. De duurzame
De twee permanente draagtassen zijn dankzij hun geweven structuur zo robuust dat ook zware boodschappen zoals flessen moeiteloos getransporteerd kunnen worden. Het sterke materiaal is voor 100 procent recyclebaar, bijzonder vuil- en waterafstotend en gaat lang mee.

2. De faire
De fairtrade-gecertificeerde tas wordt sociaal verantwoord geproduceerd, de gebruikte materialen stammen uit duurzame teelt volgens de richtlijnen van Transfair e.V. De tas bestaat voor 100 procent uit katoen en is biologisch afbreekbaar.

3. De gecertificeerde
De ongebleekte papieren draagtassen bestaan voor 100 procent uit nagroeiende materialen die uitsluitend uit verantwoordelijke bosbouw stammen. De tassen zijn volledig recyclebaar, biologisch afbreekbaar en gecertificeerd door de 'Forest Stewardship Council (FSC)'.

4. De diepvriestas
Voor het juiste transport van gekoelde producten en diepvriesproducten is er de diepvriestas. Het koeleffect wordt behaald door de inzet van isolerende materialen en door luchtcirculatie tussen de meerdere lagen folie.
Publicatiedatum: