Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vraag naar aardappelen blijft groeien

Cambodja opent eerste aardappelonderzoekscentrum

Op dinsdag 20 september is Cambodja's eerste experimentele boerderij en onderzoekscentrum voor de teelt van aardappelen geopend nadat experts bevestigden dat de bodem in het land geschikt zou zijn voor zetmeelrijke knollen. Hierdoor hoopt men dat lokale productie op een dag de grote vraag van fastfood ketens naar aardappelen kan vervullen. 

Het centrum staat op de campus van de Royal University of Agriculture en het heeft €179.000 gekost. De bouw is gesponsord door KOICA, de ontwikkelingsorganisatie van Zuid-Korea. 

Volgens de Minister van Landbouw Veng Sakhon heeft zijn ministerie onlangs proeven gedaan met aardappelen op kleine stukken land in de bergachtige Mondulkiri provincie. Resultaten toonden aan dat het mogelijk is om het gewas op de tropische Cambodjaanse grond te telen en het zal waarschijnlijk ook goed uitpakken in de provincies Kratie en Ranakkiri. 

Sakhon: "Er is een toenemende trend om voedingsproducten te eten die gemaakt zijn van aardappelen, vooral onder jongeren. We willen de gewassen poten om de markt van voldoende aardappelen te voorzien." De minister vertelde over de groeiende vraag naar Franse frietjes, aardappelchips en andere aardappelproducten. Hij gaf echter wel toe geen harde data te hebben om dit te bewijzen. 

Thon Serei Udom, assistent van de voorzitter van HSC groep die in Cambodja de Burger King runt, gaf aan dat de vraag naar aardappelen in de restaurants van het bedrijf blijft toenemen. Terwijl de 9 vestigingen van de keten op dit moment alle aardappelen vanuit de VS importeren, zei hij dat het bedrijf open zou staan voor lokale productie. 

"Vraag naar aardappelen groeit jaarlijks parallel met het groeiende aantal vestigingen, dus het is goed om te proberen hier aardappelen te telen. We staan open voor dit initiatief en proberen altijd zo veel mogelijk gebruik te maken van lokale producten," zei hij. 

Source: phnompenhpost.com
Publicatiedatum: