Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Solartek nieuwste tak binnen de J.C. van Kessel Groep

Werkt uw zonnepanelensysteem optimaal?

Vraagt u zich wel eens af of uw zonnepanelensysteem optimaal presteert? Doet het wat het hoort te doen en behalen de panelen de grootst mogelijk opbrengst? Dit kan Solartek achterhalen. Solartek is de nieuwste tak binnen de J.C. van Kessel Groep. Directeur Adrie van Kessel licht de bedrijfsactiviteiten toe: "U wilt een optimale prestatie van uw systeem en een zo groot mogelijk rendement. Zeker als u SDE-subsidie ontvangt. Met Solartek hebben we de juiste kennis in huis voor het optimaliseren, beheren en onderhouden van uw PV-systeem. Dit doen wij door middel van onafhankelijk advies, deskundige expertise en gespecialiseerde software en hardware."

Geen opbrengst en subsidie mislopen
"Met Solartek richten we ons met name op (fruitteelt)bedrijven met grotere systemen. In het bijzonder bedrijven die SDE-subsidie ontvangen. Zij hebben het meeste te winnen bij een goede monitoring van het systeem," aldus Adrie. "Dit omdat een systeem wat minder goed presteert, direct ten koste gaat van de energieopbrengst en dus de subsidie. In de praktijk gebeurt het regelmatig dat een storing, uitval of kapotte omvormer pas na een paar dagen, of in het ergste geval weken, wordt opgemerkt. Gebeurt dit in de zomer dan kunt u zomaar 15% van de jaaropbrengst mislopen."

Het is een geruststellende gedacht dat er altijd iemand meekijkt naar het systeem. "Wij monitoren honderden systemen en hebben veel vergelijkingsmateriaal. Als bij systeem A dezelfde hoeveelheid zonne-instraling wordt gemeten als bij systeem B, maar de opbrengst blijft achter dan gaan bij ons de bellen rinkelen en kijken we wat er aan de hand is. Problemen worden snel gesignaleerd en er is een snelle reactie bij uitval. Alles is er op gericht om het rendement te optimaliseren en veilig te stellen."

Onderhoudscontract en nul-inspecties
Elk service- en onderhoudscontract bij Solartek is maatwerk; volledig afgestemd op het systeem van de klant en de wensen. "U kunt bij ons terecht op elk niveau: van een jaarlijks performance rapport, het monitoren van de performance ratio tot volledige ontzorging met monitoring, controle en met uptime garantie. De kosten voor het onderhoudscontract worden in het algemeen direct terugverdiend door een betere prestatie en optimalisatie van het systeem."

Adrie laat weten dat Solartek ook voor onafhankelijke nul-inspecties zorgt bij oplevering van systemen. "Laten we eerlijk zijn, niemand zit op slecht nieuws te wachten. Maar je hoort het liever wel als er 10% van je panelen niet goed blijken te werken. Voor ons is het dan ook een vanzelfsprekende stap om opvolging en afhandeling van garantiezaken te regelen."

www.solartek.nl

Voor meer informatie:
J.C. van Kessel Groep
Tielerweg 19
4191 NE Geldermalsen
0345 571 563
www.jcvankesselgroep.nl

Publicatiedatum: