Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ontwikkeling GGO-aardappelen kost niet meer dan normale veredeling

Een recente studie heeft uitgewezen dat de ontwikkelingskosten van GGO- aardappelrassen in feite niet meer zijn dan van conventioneel geteelde rassen. De in het International Journal of Biotechnology gepubliceerde studie ontkracht de overtuiging dat een GGO-gewas tientallen of honderden miljoenen Amerikaanse dollars zou kosten.

De studie onderzocht de kosten en de duur van het ontwikkelen van een phytophthora resistent GGO-aardappelras voor deregulering en het vrijgeven als publiek goed in een bepaald ontwikkelingsland. Twee onafhankelijke non-profit projecten hebben vastgesteld dat het binnen een termijn van acht tot negen jaar leveren van een dergelijk aardappelras aan telers tussen de US $1,3-1.5 miljoen zou kosten. Dit verschilt niet veel van conventioneel geteelde rassen.

Publieke instellingen hebben tot nu toe om de vermeende financiƫle kosten de ontwikkeling van biotechgewassen vermeden. Deze bevindingen suggereren dat openbare instellingen in ontwikkelingslanden een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan gewasverbetering door middel van genetische manipulatie.

Bron: geneticliteracyproject.org
Publicatiedatum: