Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nieuw bij Celo Fruit

"Elektronische kersensorteermachine sorteert tot 1000 kilo per uur"

Tholen - Twee jaar geleden investeerde Celo Fruit, de zusteronderneming van Bexfruit, in een hydrokoeler voor de kersen. Dit jaar kochten ze een elektronische sorteermachine. "Hiervoor hadden we een mechanische sortering. Deze nieuwe machine gaat nog sneller. Gisteren sorteerden we gemiddeld 650 kilo per uur, maar de maximum capaciteit gaat tot 1.000 kilo per uur", vertelt Stefan Bex. "We sorteren kersen voor onszelf en hebben ook de mogelijkheid om dit te doen voor andere bedrijven." De elektronische sorteermachine is geleverd door Stas Belgium.



Sneller en correcter
Volgens hem heeft sorteren bij Celo Fruit grote voordelen. "We kunnen hiermee nog correcter sorteren, de juiste maten bij elkaar. Daarnaast kan er op kleur worden gesorteerd." Voordat de kersen gesorteerd worden gaan ze in de hydrocooler. De kisten worden na het plukken in de kersenkoeler geplaatst. De temperatuur van het water is anderhalf tot twee graden. Als de kersen uit de cooler komen, zijn ze tussen de drie en vier graden. Het grote voordeel is dat de producten hierdoor langer houdbaar zijn. Ze zien er mooier uit, de steeltjes zijn groener en dat is beter voor de handel."



Sinds Celo investeerde in de elektronische sorteermachine hebben ze minder personeel nodig. "Er staan meer mensen bij het controlepunt waar de slechte eruit worden gehaald dan bij de machine zelf. Hij benadrukt dat de kersen binnen een uur na de pluk worden gekoeld. Je hoort regelmatig bij telers dat ze één of twee keer per dag gaan koelen, maar wij halen de kersen elk uur op in de boomgaard. Vooral met dit warme weer is dat zeker nodig."







Voor meer informatie:
Bex Fruit
Houtstraat 2a
3890 Gingelom - België
+32 - 011 48 19 00
+32 -011 48 19 01
info@bexfruit.be
www.bexfruit.be

Stas NV Belgium
Craenenbroekstraat 32
3380 Glabbeek
Belgium
Tel +32.16.777.306
Fax +32.16.779.781
info@stasbelgium.be
www.stasbelgium.be