Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jochem Geheniau, Yogi & Yousef:

"Met Ramadan verdubbelt onze dadelverkoop"

Tholen - In 2013 startte dadelimporteur Yogi&Yousef op de Nederlandse markt. Het bedrijf ontstond uit een vriendschap tussen de Nederlandse Jochem ('Yogi') Geheniau en de Saoedi-Arabische Yousef. Dat de dadels in een behoefte voorzien, blijkt wel uit de groei die het bedrijf doormaakt. "We plukken alle dadels zelf en daarin onderscheiden we ons ook van collega's. Een paar jaar geleden ging het nog om een paar duizend kilo, aankomend jaar verwachten we minstens 300.000 kg dadels te plukken."



Met de Ramadan is de vraag naar de Arabische Sukkari-dadel helemaal groot. "Er zijn in het jaar twee momenten met een sterke omzetstijging en dat zijn Ramadan en Kerst. Momenteel verdubbelt onze reguliere omzet als gevolg van de Ramadan en het aanbod is niet voldoende om aan de vraag te voldoen. Dat is ook de reden dat we aankomend jaar ons volume dat we willen plukken sterk uit gaan breiden", vertelt Jochem.

Yogi & Yousef leveren de verse dadels aan retail, horeca, delicatessenwinkels, notenbars en koffieketens. Niet alleen in Nederland vinden de dadels gretig aftrek - ze zijn inmiddels onder meer in Nederlandse supermarkten en via bedrijven als The Coffee Company en Marqt beschikbaar - maar ook de export neemt toe. "We exporteren inmiddels naar negen landen, waarvan Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk de belangrijkste zijn", vertelt Jochem. Ondanks het beperkte aanbod weigert de dadelleverancier om de prijzen te veranderen. "Wij houden de prijzen voor onze klanten gelijk."

De dadels worden verkocht in 3 kg dozen, doosjes van 225 gram en daarnaast hebben Yogi & Yousef speciaal voor de Europese markt een snackbox met 3 ontpitte dadels ontwikkeld, waarmee ze de dadel introduceren als gezonde snack. "Wij werken puur met de Sukkari-dadel uit Saudi-Arabië, dat vinden wij de best smakende dadel die er bestaat. Deze dadel is onbewerkt en vers en qua smaak een stuk zachter dan de gangbare Tunesische of Israëlische dadels. We zijn nu aan het oriënteren of we ons assortiment kunnen uitbreiden met andere Saudische dadels."

Voor meer informatie:
Yogi & Yousef
Jan van Gentstraat 160
1171 GP Badhoevedorp
Tel: 06 15867297
yogi@yogiyousef.com
www.yogiyousef.com