Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: Fairtrade-bananenverkoop bereikt recordhoogte

TransFair heeft haar jaarrapport gepubliceerd. De omzet die met fairtrade producten behaald werd steeg afgelopen jaar naar 978 miljoen euro, een toename van 18 procent. Met een plus van 32 procent naar 68.000 ton bereikte de bananenverkoop in 2015 een afzetrecord. Alle op de Duitse markt verkrijgbare fairtrade bananen zijn bovendien bio gecertificeerd. Op de totale markt maken fairtrade bananen tien procent uit. Per hoofd van de bevolking gaven Duitse consumenten in 2015 gemiddeld twaalf euro aan fairtrade producten uit.

Voor producentenorganisaties in jonge industrielanden en ontwikkelingslanden betekent de toename een hogere verkoop van hun grondstoffen onder fairtrade-omstandigheden. Via de eerlijke handel ontvangen zij stabiele prijzen en een extra sociale premie. De Duitse 'Stiftung Warentest' bevestigde in haar test over duurzaamheidskeurmerken in de actuele mei-uitgave: fairtrade is met haar omvangrijke standaardcriteria en controlemechanismen bijzonder betrouwbaar. "Ondanks de positieve cijfers en de toenemende populariteit van fairtrade blijft er veel te doen", zei TransFair-bestuursvoorzitter Dieter Overath. "Want het is duidelijk: er is een fundamentele verandering in de handel nodig. Mondiale leveringsketens moeten duurzamer vormgegeven worden, zodat ook degenen die aan het begin van de keten staan een waardig leven kunnen leiden. Fairtrade zet vaart achter deze verandering."

Website in nieuwe look
Precies op tijd voor de publicatie van het jaarrapport presenteert TransFair zich in een nieuw digitaal design: informatie rondom de eerlijke handel, cijfers en feiten zijn overzichtelijk te vinden op: www.fairtrade-deutschland.de.
Publicatiedatum: