Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Postuma AGF en de Groentemannen-Zwartsluis bieden oplossing

Gesneden groentenpakket nu beter beschikbaar voor AGF-specialist

LookAtFresh, bekend van advies en ondersteuning van AGF-speciaalzaken door geheel Nederland komt steeds vaker tegen dat het verdienmodel bij een aantal ondernemers is scheefgegroeid. "De AGF-specialisten hebben in de loop van de jaren een steeds uitgebreider assortiment gekregen. Meer dan ooit moet de AGF ondernemer keuzes maken om er voor te zorgen dat de focus de juiste is en blijft", vertelt Dik Vogelaar van LookatFresh.

Focus op klant in winkel
Hij vervolgt: "Immers als de ondernemer bijvoorbeeld alleen maar 'achter' aan het werk is met snijden, bereiden en andere zaken.. Hoe houdt je dan de focus op de klant in de winkel? Als we dan ook nog eerlijk kijken naar het aangeboden pakket gesneden groenten-roerbakpakketten bij menig ondernemer is dit heel vaak al niet onderscheidend meer. De supermarkten hebben de laatste jaren wat betreft deze productgroep bepaald niet stil gezeten en bieden tegenwoordig een haast oneindig assortiment aan. Daarnaast is de factor tijd die men er aan kwijt is in vergelijk met de omzet en brutowinst/derving niet altijd met elkaar in verhouding. Om maar niet te spreken over achterstallig onderhoud aan machines/messen en snijruimte waar we soms tegenaan lopen."

Oplossing
Erik Postuma van Postuma AGF vertelt dat ze hier een goede oplossing voor bieden: "Postuma AGF bezorgt dagelijks het complete AGF-pakket voor de AGF specialisten in Nederland. Hier maken de ambachtelijke gesneden groenten van De Groentemannen uit Zwartsluis al jaren een substantieel deel van uit. Tot nu toe moesten de klanten van Postuma 's morgens vroeg bestellen en werd het gedurende de dag op klantniveau door de lange gesneden en verpakt. De volgende dag werd de bestelling uitgeleverd. We hebben gezocht naar een oplossing om de besteltijd te verruimen maar we wilden geen concessies doen aan de 100% dagvers garantie vertelt Jacco de Lange van de Groentemannen. Hierin zijn we uiteindelijk geslaagd en kunnen de klanten van Postuma AGF nu tot 16:00u 's middags bestellen en toch nog de producten de volgende dag supervers uitgeleverd krijgen."


 
Tijdswinst
"We winnen hiermee dus bijna een volle verkoopdag", vertelt Erik Postuma. "Hierdoor slagen we nog beter om onze klanten te ontzorgen en dagelijks te voorzien van een ambachtelijk, onderscheidend en kwalitatief product.

Vanaf vandaag gaat de verbeterde bestelprocedure al in.
LookatFresh is verheugd met dit mooie voorbeeld van ketensamenwerking. "Als je op de juiste manier met elkaar in gesprek gaat en het belang van de AGF-specialist scherp voor ogen houdt, sta je samen vaak sterker dan alleen."

Voor meer informatie:
Postuma AGF
Spoorstraat 47
8271 RG
IJsselmuiden
Tel: 038-3370099
Fax: 038-3322610
www.postuma.nl
Publicatiedatum: