Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer vraag naar kokosnoten door kokoswater hype

Hoewel de markt voor kokosnoten door het jaar heen grotendeels hetzelfde blijft, lijkt de vraag op de lange termijn naar kokosnoten te stijgen. De reden hiervoor is de toegenomen consumptie van kokoswater. Traditioneel wordt dit geconsumeerd door de Aziatische en Spaanse minderheid, maar kokoswater wordt nu ook steeds populairder onder een groter deel van de Amerikaanse bevolking.



"Retailers hebben nu verscheidene soorten kokosdranken, die passen bij een gezonde levensstijl," zegt Maria Gutierrez van Terra Fresh Foods in Miami, Florida. Terra Fresh haalt droge kokosnoten uit de Dominicaanse Republiek en groene kokosnoten uit aanplantingen in Florida. Volgens Maria zijn recente trends de reden voor de stijgende populariteit van de producten van haar bedrijf.

"Consumenten proberen gezonder te eten en ze houden ervan om kokoswater te drinken," zegt Maria. "Het gaat niet alleen om de vraag naar kokoswater uit blik die toeneemt, maar ook naar de kokosnoten zelf. Mensen houden van het natuurlijke gevoel van sap dat direct uit de vrucht komt."

De vraag naar kokosnoten wijzigt niet veel gedurende het jaar. Afgezien van een omzetpiek tijdens het feestseizoen in november en december, blijven vraag en aanbod vrij stabiel. Maria zegt dat er momenteel in Miami sprake is van een fob-prijs voor een doos met 10 groene kokosnoten van $11,00 (€10,12). De prijs voor een doos met 24 droge kokosnoten is rond de $28,00 (€25,75). "Easy Open"-kokosnoten, die zo geprepareerd zijn dat de inhoud makkelijk toegankelijk is, gaan voor ongeveer $24,00 (€22,08) per doos van 24 stuks.

Voor meer informatie:
Maria Gutierrez
Terra Fresh Foods
+1 305 363 2112
Publicatiedatum: