Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Luc Bels, Bels-Best: "Het zal van de export moeten komen"

Perenprijzen onder druk

Tholen - Sinds vorige week loopt het in de peren een stuk moeilijker dan begin dit jaar. Volgens Luc Bels van Bels Best was de markt in januari redelijk goed te noemen. "De peren gingen vrij vlot weg en we kregen prijzen waarmee we konden leven. Ze waren niet hoog, maar de kosten konden gedekt worden. Nu staat de prijs onder druk, deze is in enkele dagen 7 tot 9 cent gezakt. Helaas zijn we dus weer terug bij af."



Niet goed voor de sector
Volgens hem heeft het te maken met diverse factoren die samenspelen. "De redenen zijn niet allemaal één, twee, drie op te noemen. Er zijn diverse omstandigheden die invloed hebben. Zo speelt natuurlijk nog steeds de Russische boycot en is er minder vraag vanuit de exportkant. Wat er nu gebeurt, is in ieder geval niet goed voor de sector."

Luc hoopt dat de markt weer snel zal aantrekken. "Het zal van de export moeten komen. We zijn natuurlijk bezig met nieuwe markten, maar die ontwikkeling gaat stap voor stap. Het zal jaren in beslag nemen voordat daar echt grote volumes heen gaan." In oktober zag hij de consumptie in het binnenland dalen, maar dat is nu weer redelijk op niveau. "We zitten terug op een normale productie én consumptie in België. Dat is mooi natuurlijk, maar we moeten het nu echt hebben van de export."

Voor meer informatie:
Luc Bels
Bels-Best Fruit NV
Brustem-Dorp 8
3800 Sint-Truiden - België
+32 0495-549750
+32 011-692689
lucbels@gmail.com