Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maltees-Nederlandse aardappelteelt gepromoot door 'Poëzie in aardappelzakken'

Een project genaamd 'Poëzie in aardappelzakken' promoot de culturele uitwisseling van poëzie met behulp van aardappelzakken die tussen Malta en Nederland worden uitgewisseld. Het initiatief 'Valletta, Culturele Hoofdstad 2018' is een samenwerking tussen Potatoes Go Wild, Inizjamed, Appoġġ, en Leeuwarden 2018. Malta en Leeuwarden hebben sterke agrarische banden en wisselen tweemaal per jaar (poot)aardappelen uit. Van de pootaardappelen telen Maltese telers aardappelen die daarna terug naar Leeuwarden worden verscheept.



'Poëzie in aardappelzakken' maakt gebruik van deze relatie door naast agrarische producten ook poëzie uit te wisselen. Acht Maltese en acht Nederlandse dichters krijgen tussen 2015 en 2018 de opdracht een gedicht te schrijven.

Elke maand maart zullen de Maltese gedichten worden verpakt en samen met de aardappelen naar Nederland worden verzonden. Iedereen die in ons land een zak aardappelen koopt, zal een Maltees gedicht (vertaald in het Engels en Nederlands) vinden, verpakt met de aardappelen. De Nederlandse dichters herhalen dit proces elke oktober door hun poëzie terug naar Malta te sturen, samen met de pootaardappelen. Over vier jaar zal een conversatie zijn gevormd tussen de dichters uit beide regio's.

Een ander aspect van het project is puur een educatieve. In samenwerking met
Appoġġ laat men kinderen kennismaken met de poëzie en de wereld van de landbouw, waarin ze leren over lokale aardappelteeltprocessen.

Voor meer details over het project, bezoek valletta2018.org.

Source: potatobusiness.com
Publicatiedatum: