Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Om beurscrash te voorkomen

Pakistan moet half miljoen ton aardappelen exporteren

Een ambtenaar van het ministerie van Nationale Voedselveiligheid en -Onderzoek heeft de Pakistaanse overheid geadviseerd onmiddellijk stappen te ondernemen om tot 500.000 ton aardappelen te exporteren om zo een prijsbotsing van het product op de binnenlandse markt te voorkomen. Die crash zal waarschijnlijk optreden als gevolg van de hoge aardappelvoorraad op de markt, net voor de aankomst van de nieuwe oogst.

Het land heeft ongeveer 3 miljoen ton aardappelen per jaar nodig. Dit jaar zal Pakistan naar verwachting een recordhoeveelheid van 3,7 miljoen produceren. Er werd al een geraamde 300.000 ton van de aardappelen uit de opslag van vorig jaar gelost op de groothandelsmarkt.

Aardappelen worden op de markt momenteel voor 6 tot 9 roepies verkocht. Deze prijs zal druk uitoefenen op de prijs van de nieuwe aardappeloogst, die van half januari tot half april loopt. Vorig jaar werden aardappelen tegen de zeer lage prijs van 2 roepies per kilogram van telers gekocht, maar gedurende het jaar voor meer dan 30 roepies verkocht. Volgens de ambtenaar zijn de handelaren van plan dit jaar hetzelfde te doen, maar spannen ze zich wel in om het overschot te exporteren naar Sri Lanka, Turkije en Rusland.

We hebben de overheid geadviseerd onmiddellijk maatregelen te treffen voor de aardappelexport, omdat de handelaren de telers anders enorme verliezen bezorgen. Deskundigen zijn van mening dat wanneer de export niet op tijd wordt verzekerd, de telers volgend jaar geen aardappelen kunnen poten, wat kan resulteren in weer een crisis. 

(1 Indiase roepie = 0,014 euro)

Source: pakistantoday.com.pk
Publicatiedatum: