Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Spaanse telers: "Boycot paprika's onterecht"

Sinds de VS eind vorig jaar besloot om geen Spaanse paprika's meer toe te laten, zijn de Spaanse autoriteiten druk aan het bemiddelen. Bedrijven hebben de overheid onder druk gezet: ze wijzen erop dat de situatie bedrijven beschadigt die wel goed voldoen aan de veiligheidsvoorschriften voor de opsporing en bestrijding van de Middellandse-zeevlieg. De import werd gestopt omdat het insect ontdekt werd in verschillende ladingen Spaanse paprika. "Maar de zeevlieg is in onze sector helemaal geen groot probleem", vinden de telers.
 
De situatie zou de paprikasector in de provincie Almeria ernstig zou kunnen destabiliseren, zeggen de bedrijven. COAG AlmerÝa legt uit: "Alle bedrijven die paprika's op de markt willen brengen in de Verenigde Staten moeten een protocol volgen voor de opsporing en bestrijding van de Middellandse-zeevlieg. Het protocol werkt goed en dit zou dan ook een ge´soleerd geval kunnen zijn. Om deze reden is het zeer belangrijk dat het Ministerie van Landbouw met de Amerikaanse autoriteiten bemiddelt, achterhaalt wat het probleem is en dit, als het al bestaat, aanpakt. Het is onaanvaardbaar dat de maatregel ook andere bedrijven treft, die nu worden geconfronteerd met moeilijkheden bij het op de markt brengen van hun product als gevolg van een ongerechtvaardigd en uitvergroot alarm. Deze plaag is niet wijdverspreid is in paprikagewassen in de provincie Almeria."

De COAG is van mening dat de overheid deze kwestie met de grootst mogelijke ernst en snelheid moet behandelen om te voorkomen "dat prijzen en markten verder destabiliseren als gevolg van een ge´soleerd incident."

Meer informatie:
AndrÚs Gˇngora Belmonte
Provinciaal secretaris van COAG AlmerÝa
Tel. +34 619 301 754

Publicatiedatum: 12-1-2016

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: