Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe dadelverpakkingsfaciliteit Double Date

"In februari 2015 ging de bouw van onze nieuwe verpakkingsfaciliteit voor Medjooldadels van start", vertelt Tony Somohano van Double Date Packing. In juli van dat jaar opende de faciliteit z'n deuren. Double Date teelt al ongeveer tien jaar dadels in de Californische vallei Coachella en werkte eerder met verschillende verpakkingsbedrijven in het gebied samen. "Dankzij het oprichten van onze eigen fabriek kunnen we onze klanten een meer uniform product leveren. Deze faciliteit heeft namelijk een optimaal sorteervermogen", aldus Somohano. Ook heeft de faciliteit een grote vries- en koelopslag. De machines werden in Italië ontworpen en de software werd in Nederland ontwikkeld.



Zendingen het hele jaar door
Medjooldadels worden geoogst in het najaar, maar Double Date kan ze het hele jaar door verzenden omdat ze bij een temperatuur van -18⁰C worden opgeslagen. Na het verlaten van de vriesopslag en na de verpakking, kunnen ze tot 90 dagen op de schappen blijven liggen.

Nieuwe verpakkingen
Double Date Packing biedt z'n Medjooldadels aan in vijf verschillende maten. Ze worden voornamelijk in dozen van 5 kg verkocht, maar het bedrijf kan ze ook verpakken in dozen van 2 of in clamshells van 1 kg. Double Date heeft ook een nieuwe opslagdoos ontworpen waarvan de hoeken zijn verstevigd. "De traditionele verdelers, die de dadel kunnen beschadigen, zijn nu niet langer nodig. Deze doos is 30 procent sterker", aldus Somohano. 

Toenemende populariteit
Medjooldadels winnen steeds meer populariteit over de hele wereld. Ze zijn een geweldige bron van ijzer, eiwit en vezels en bevatten ook vitamine A, B, C en D. Daarnaast hebben dadels een lage glycemische index, bevatten ze weinig natrium en zijn ze cholesterol- en vetvrij. Vanwege de toenemende interesse ziet Somohano kansen om zijn dadels naar Europa, het Midden-Oosten, Australië en een aantal Aziatische landen te exporteren.

Zie hieronder een video van Double Date Packing en de gloednieuwe faciliteit.

Voor meer informatie:

Tony Somohano, Double Date Packing
Tel: (+1)760-398-8900
Publicatiedatum: