Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gemak, verser dan vers en streekprocten

Groenteman Simon Dragt start 2016 met 25-jarig jubileum

Tholen - Simon en Renske Dragt en hun team begonnen 2016 met een jubileum. Hun groentezaak, De Echte Groenteman in Vollenhoven, bestond 3 januari 25 jaar. Een hele prestatie in een tijd waarin steeds meer middenstanders het afleggen tegen de supermarkten. "We zijn blij en tevreden en willen onze klanten bedanken voor het jarenlange vertrouwen door hen te belonen met leuke acties gedurende het jaar 2016. Het belangrijkste is dat we met onze tijd meegaan. In het begin leverden we naast de traditionele AGF handel veel rauwkost. Het assortiment is inmiddels flink uitgebreid met onder andere maaltijden die zowel afgehaald als bezorgd kunnen worden."



Concurrentie
Simon erkent dat de concurrentie zwaar is: "Soms biedt de supermarkt komkommers aan voor 56 cent. Dat zijn prijzen die wij ons niet kunnen veroorloven. Daarom zetten we vooral in op het motto 'verser dan vers' en 'beleving met streekproducten. Sowieso haken we in op de trend dat consumenten steeds meer gemak willen."
 
Inspireren en ondersteunen
De AGF-specialist wordt beleverd door de firma Brouwer, Vroegop Windig, Joors.nu en Willem Dijk voor de ambulante producten. "Daarnaast hebben we in FoodImpuls een prettige partner die ons onder andere steunen met het concept Uw Gezonde Keuken, een concept waarin gezond en vers eten gepromoot wordt. Consumenten kunnen iedere dag een smaakvolle maaltijd bij ons uitzoeken'', aldus Simon.
De zoon van Simon en Renske, Bert is ook actief in het bedrijf en bezoekt regelmatig kookcursussen om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. ''Dit jaar doen we ook mee aan Groenteman met Ster; een prachtig initiatief waarin we elkaar als specialisten inspireren en ondersteunen," aldus Bert.
 
Het liefst voetjes over de vloer
Op de vraag hoe Simon de toekomst ziet met betrekking tot online verkoop heeft hij zijn standpunt nog niet helemaal bepaald. "We bieden de mogelijkheid om online maaltijden, buffetten en fruitmanden te bestellen, de toekomst zal uitwijzen wat we hier verder nog aan toe voegen." We hebben het liefst voetjes over de vloer. Die voetjes zijn van een breed klantenbestand. "Van vrijgezellen en senioren voor een kant en klare maaltijd tot grote gezinnen die lekker zelf een stamppot maken en jonge gezinnen die komen voor bijvoorbeeld ons lekkere verse fruit en rauwkost."
 
Optimisme
Bert wordt dit jaar 25 en hoopt in de toekomst de zaak over te nemen. "Hoe de groentewinkel er over 25 jaar uitziet, weet ik niet. Dat hangt af van verschillende factoren wat betreft de concurrentie met supermarkten en eisen vanuit de overheid. Met optimisme en bereidheid om te veranderen, zie ik de toekomst positief in. Daar ben je immers ondernemer voor."

Meer informatie:
De Echte Groenteman
Simon Dragt
E: d.e.g.simondragt@planet.nl
www.simondragt.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©