Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Retailomzet Moskou daalt

Omzet Tesco VK verwacht te stijgen

Aldi verwijdert schadelijke ingrediënten
Aldi komt tegemoet aan consumenten die graag meer natuurlijke of biologische producten willen aanschaffen door producten, die bepaalde ingrediënten als synthetische kleuren, monosodium glutamaat of geharde vetten uit de schappen te verwijderen. Meer dan negen van de tien producten die bij Aldi verkocht worden, vallen onder het exclusieve huismerk van de keten. Panera en Campbell Soup zijn twee merken, die hebben beloofd om ingrediënten uit hun producten weg te werken, die de consument ongezond of zelfs onveilig vindt zoals transvetten of kunstmatige kleur- en smaakstoffen..

Hy-Vee biedt nieuwe ophaal- en leveringsservice
Winkelketen Hy-Vee heeft onlangs zijn nieuwe Hy-Vee Aisles Online-programma geïntroduceerd. Hiermee kunnen consumenten met een muisklik items op hun boodschappenlijst aanvinken. Volgens vestigingsdirecteur Zach Shank werkt het systeem net zo makkelijk als het klinkt.

Heffing van 5p begint in Engeland, consumenten geconfronteerd met rompslomp
Supermarkten maken zich klaar voor chaos en verwarring bij de kassa wegens de implementatie van een heffing van 5p (€0,07) op plastic draagtasjes. Managers zijn bang voor een ingewikkelde lijst aan uitzonderingen op de nieuwe regel, die kunnen leiden tot conflicten met consumenten die verteld worden dat ze moeten betalen voor de tasjes. De maatregel is door de overheid ingevoerd om afval tegen te gaan en het milieu te beschermen. Kassamedewerkers hebben speciale training gekregen om om te gaan met kritische klanten die protesteren tegen de nieuwe heffing, indien zij geen eigen tassen meegenomen hebben.

Omzet Tesco VK verwacht te stijgen
TESCO CEO Dave Lewis zal naar verwachting binnenkort aankondigen dat zijn maatregelen om Tesco te verbeteren aanslaan. Men verwacht dat Tesco's Britse omzet is verbeterd en dat de inkomsten in het eerste half jaar gelijk zijn gebleven. Analisten geloven ook dat Tesco een meer solide winst aan zal kondigen in vergelijking met het jaar ervoor. Het jaar ervoor werd gekenmerkt door de mededeling dat de winst was ingestort door een boekhoudschandaal en een sterk afgenomen omzet.

Tesco Lotus opent centrum in Zuid-Thailand
Een nieuw distributiecentrum in Surat Thani gaat 200 hypermarkten en Express-winkels ondersteunen en zal de lokale economie stimuleren. Het zal het tweede distributiecentrum van Tesco Lotus in het land zijn. Het eerste regionale distributiecentrum was een jaar eerder geopend in Khon Kaen en bedient momenteel 400 Tesco Lotus hypermarkten en Express-winkels in de noordoostelijke regio.

Ahold krijgt middelmatige aanbeveling van beursanalisten
Koninklijke Ahold heeft een middelmatige aanbeveling gekregen van de twaalf beursvennootschappen die momenteel het bedrijf dekken, aldus MarketBeat Ratings. Een van de investeringsanalisten raadt aan om aandelen in Ahold te verkopen, zeven andere om aandelen vast te houden en de overige vier raden om aan om aandelen in Ahold te kopen.

Aandelen Whole Foods Market
De aandelenkoers van Whole Foods Market steeg met 9,07% in de afgelopen week en met 5,93% in de laatste vier weken. De aandelen presteerden met 7,95% beter dan gemeld in de S&P 500, waarbij de meerprestatie tot 4,3% toenam in de laatste vier werken..

Pick n Pay heeft lagere winstverwachting
In een update van de winstverwachting heeft Pick n Pay gewaarschuwd dat de marktomstandigheden in het tweede halve jaar waarschijnlijk moeilijk zullen blijven. Dit komt overeen met andere Zuid-Afrikaanse retailers die zich geconfronteerd zien met consumenten die minder uitgeven wegens hogere kosten, hogere rentes, toegenomen belastingen en escalerende prijzen wegens een verzwakte rand.

Retailomzet in Moskou daalt sneller dan in de rest van het land
De omzet in de retailsector in Moskou in augustus 2015 versnelde de daling van 0,8% naar 14,1%, zo meldt een verslag van Mosgorstat. Hiervoor versnelde daling met 1,2% in juni en met 0,7% in juli, aldus posudka.ru.

De situatie voor retailers in Moskou verslechtert sinds het begin van de zomer, na een lichte vertraging van de recessie aan het eind van de lente. In heel Rusland daalt de omzet in de retailsector met een veel trager tempo dan in de hoofdstad en heeft de omzet in de afgelopen twee maanden zelfs de indruk gegeven dat deze stabiliseert.

De verkoop van producten (waaronder drank en tabak) in Moskou daalde in augustus met 18,6%, vergeleken met dezelfde periode in 2014, toen de omzet van non-food producten daalde met 9,3%.

Zodoende ziet aan het eind van de zomer de situatie er een stuk erger uit dan in de eerste helft van 2015, toen de verkoop van producten in de hoofdstad daalde met 12,3% en van non-food daalde met 6,9%.

Publicatiedatum: