Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vraag en aanbod blijven in evenwicht

Duitse aardappelmarkt week 39/2015

Er was sprake van een rustige maar wel constante vraag naar aardappelen. Daarbij was er sprake van een uitgebreid productpalet. De solide kwaliteit van de offertes kon over het algemeen voldoende overtuigen. Aangezien de rooiwerkzaamheden vanwege het weer ingeperkt werden, werd er zoals gebruikelijk geen grote druk op de markt opgebouwd. Over het algemeen waren vraag en aanbod redelijk met elkaar in evenwicht.


Gemiddelde prijzen Duitse consumptieaardappelen Bron: BLE

Als gevolg bleven de prijzen in de meeste gevallen op het bestaande niveau. Slechts af en toe stelde de afzet minder tevreden of was er sprake van een te groot aanbod. In deze gevallen moesten lichte prijsverlagingen de verkoop bespoedigen. Vanwege de droge zomer zijn grote kalibers schaars, de prijzen van grote aardappelen tendeerden daarom marginaal omhoog. Voor importwaren uit Frankrijk of Israƫl was nauwelijks belangstelling.

Bron: BLE
Publicatiedatum: