Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
grote maten naar Duitsland en VK, kleine naar Portugal en binnenlandse markt

Spanje: Hittegolf reduceert opbrengst late uien in Vega de Antequera met 20%

Het late uienseizoen in de Vega de Antequera (500 hectare), is niet ontsnapt aan de impact van de hittegolven die sinds mei de velden van Malaga hebben geraakt. In feite lijkt het erop dat de hoge temperaturen een directe impact op de opbrengst zullen hebben. Volgens voorlopige ramingen zal de late uienproductie, waarvan de oogst van start is gegaan op 21 augustus lopend tot de eerste helft van oktober, 20% lager zijn dan in normale omstandigheden. Juan Antonio Romero, directeur van Horticultores El Torcal, stelde dat het verlies van de volumes wordt gecompenseerd met hogere prijzen. Dit gebeurde al in het begin van het uienseizoen, afgelopen maand juni.

"De warmte heeft gewasopbrengsten per hectare verlaagd en de kalibers verkleind. Beide seizoenen worden nog steeds gekenmerkt door een goede kwaliteit en zeer redelijke prijzen. Dit heeft geholpen om de productiekosten te dekken," aldus Romero.

Wat de late ui of Reca betreft, die meer lagen heeft en daarom geschikt is voor moderne gemechaniseerde oogsten, variƫren de prijzen tussen 0,95 euro per kilo voor de grotere kalibers en 0,30 euro per kilo voor de middelgrote en kleine afmetingen. "Dit is niet altijd het geval. Volgens de directeur van Horticultores El Torcal is de coƶperatie van plan om de grotere kalibers te exporteren (vooral naar Duitsland en het VK), terwijl de kleinere maten worden verkocht op de binnenlandse markt en in Portugal.

De uienproductie van de provincie bedroeg in 2014 30 miljoen kilo. Dit seizoen verwacht El Torcal een oogst die tussen de 18 en 20 miljoen kilo zal liggen.

Source: diariosur.es
Publicatiedatum: