Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Als de bloemkool te duur is verkoop ik speciaalbier"

Speciaalzaak Frans van de Polder bestaat 25 jaar

Tholen - Frans van de Polder Rotterdamse groenten - fruit en delicatessenzaak bestaat vandaag 25 jaar. Gezien de afnemende detailhandel een hele prestatie. Volgens Frans zit het succes vooral in verandering en het bieden van beleving: "Na de start in 1990 zitten we allang niet meer in de gewone verkoop van AGF. Naast bloemkolen en de girolles verkoop ik ook grappen, grollen, sappen en fruitmanden. Je moet het namelijk leuk houden voor zowel de klant als jezelf." Inmiddels ziet Frans de zaak eerder als een onderdeel van zijn leven dan als zijn dagelijks werk. "Het is gewoon hard werken en luisteren naar de klanten. Dat gaat met vallen en opstaan. Als je op je bek gaat, moet je gewoon weer opkrabbelen en verder gaan want iets anders is er niet."


 
De groenten en delicatessenzaak staat in een volksbuurt in Rotterdam-Noord en begon met de verkoop van 'gewone' AGF. "1998 tot 2008 waren superjaren en om te blijven bestaan, moet je steeds aanpassen. Daarom startten wij als eerste detaillist met het online aanbieden van fruitmanden. Het succes wisselt per maand maar de verkoop loopt over het algemeen goed. Al met al ben ik naast 'groentenboer' vooral handelaar. Als een klant een bloemkool te duur vindt, zorg ik dat hij naar buiten gaat met een pakket speciaalbier." Bij het aanbod van delicatessen heeft de Rotterdamse detaillist niet veel last van de Markthal: "Die zit een paar kilometer bij mij vandaan. Daarnaast heb ik ook geen winkel voor de weekboodschappen maar een speciaalzaak." Wat betreft de inkoop probeert Frans het zoveel mogelijk bij dezelfde leveranciers te houden. "Ik ben zeer tevreden bij Firma Postuma, Sligro, Ben van der Waal, van der Wel, Wijnand de Mooij, Weerdenburg en Moerman voor mijn aardappelen. Het heeft gewoon weinig zin om bestaande relaties op te geven. Je weet wat je hebt, niet wat je krijgt."


 
Voor de komende jaren hoopt Frans gezond te blijven en zonder stress in de steeds veranderende vraag van klanten te blijven voorzien: "Ik blijf steeds naar iets nieuws zoeken. Daardoor kan de zaak er over een paar jaar heel anders uitzien. Maar vandaag hangen er de vlaggen van het 25-jarig jubileum."
 
Meer informatie:
Frans van de Polder & Zn
Frans van de Polder
E: kantoor@fruitmandje.nl
T: 010-4663833
www.fruitmandje.nl
Publicatiedatum:
Auteur:
©