Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groot onderzoek VS naar salmonellakomkommers

Een uitbraak van salmonellabesmettingen in meerdere staten heeft tot een gezamenlijk onderzoek geleid van federale gezondheidsautoriteiten, centra voor ziektebestrijding en de inspectie van voedings- en geneesmiddelen in de getroffen staten.

Voor het landelijke onderzoek naar 'slicer' ofwel 'Amerikaanse' komkommers, verkocht door Andrew&Williamson Fresh Produce uit Californië, als mogelijk veroorzaker van de uitbraak, zijn alle komkommers van dit ras teruggeroepen.

De komkommers werden geteeld in Baja California in Mexico. Komkommers afkomstig uit de VS zelf zijn niet teruggeroepen. Ook andere rassen vielen buiten de terugroepactie zoals de 'English', de 'Persian' en snackkomkommers.

Het merendeel van de ziektegevallen had de onverpakte gewone komkommer gegeten met een dikke donkergroene schil en zaadlijsten. 
De overige komkommerrassen zoals de gesealde 'English' en de zaadloze 'Persian' zijn, voor zover bekend, veilig voor consumptie.

In zo'n 52% van de ziektegevallen betreft het kinderen onder de 18 jaar oud. De gemiddelde leeftijd van de zieken, variërend in leeftijd van 1 tot 99, ligt op 16 jaar. De eerste meldingen vonden plaats op 3 juli 2015 en liepen door tot 11 september 2015. Het kan zijn dat ziektegevallen van na deze datum misschien nog niet geregistreerd zijn.

Het aantal gevallen per staat is: Alaska (12), Arizona (95), Arkansas (8), California (120), Colorado (17), Hawaii (1), Idaho (20), Illinois (8), Indiana (2), Iowa (1), Kansas (2), Kentucky (1), Louisiana (4), Minnesota (29), Missouri (9), Montana (14), Nebraska (5), Nevada (11), New Mexico (27), New York (5), North Dakota (3), Ohio (2), Oklahoma (12), Oregon (17), Pennsylvania (2), South Carolina (8), South Dakota (1), Texas (24), Utah (46), Virginia (1), Washington (18), Wisconsin (29), en Wyoming (4).

Bron: foodpoisonjournal.com/foodpoisoningbulletin.com
Publicatiedatum: