Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grenscontroles miljoenenstrop transporteurs

Met de aanhoudende vluchtelingenstroom neemt ook de druk op het Schengenverdrag toe. Steeds meer landen stellen grenscontroles in, al dan niet mobiel. Ook Nederland zet meer mobiele grenscontroles in. De controles betekenen echter een miljoenenstrop voor de transportsector. Daarvoor waarschuwt Transport en Logistiek Nederland (TLN) in het Financieel Dagblad.



Volgens de berekeningen moet de sector rekening houden met een kostenpost van 1,9 miljoen euro per dag of 600 miljoen euro per jaar aan verloren uren door de controle van de documenten. TLN berekende dit verlies door bij elke grensovergang rekening te houden met een uur vertraging. Nederlandse transporteurs maken dagelijks 42.000 grenspassages.

De werkelijke kosten zullen echter veel hoger liggen. TLN rekende alleen met vrachtwagens, zwaarder 3,5 ton en geladen met vracht. Lege vrachtwagens en kleinere transportwagens werden niet meegerekend.

bron: FD.nl
Publicatiedatum: