Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Algerije: Succesvolle proef met gedroogde zuidvruchten

In Algerije zijn de uitkomsten van de eerste proef met gedroogde exotische zuidvruchten veelbelovend en momenteel is er een campagne gaande, die telers aan moet zetten om te investeren in deze sector. Volgens Mahmoud Mendil, van het technisch instituut voor fruitbomen en wijnranken, het ITAF, worden steeds meer telers zich bewust van het economisch belang van deze sector en is er een groeiende belangstelling voor.

ITAF bestudeerde 17 soorten exotische zuidvruchten, waaronder kiwi's, mango's en avocado's. Voor sommige fruitsoorten nam dit tussen de 2 tot 8 jaar in beslag, afhankelijk van de voortgang van het experiment. Het Ministerie van Landbouw is van plan om de capaciteit voor de productie van gedroogde zuidvruchten te vergroten, met name voor rozijnen, waarvan 5 variëteiten zijn goedgekeurd. Mendil geeft aan dat tot nu toe een areaal van zo'n 120 hectare gebruikt wordt voor de rozijnenproductie. Hiervan werd sinds eind 2014 echter 50 hectare gebruikt voor de experimenten.

Jaarlijks wordt voor meer dan $500 (€440,45) aan gedroogde zuidvruchten geëxporteerd met een volume van 500.000 ton.
 
Publicatiedatum: