Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse citroentelers oogsten vroeg voor hoge opbrengsten

De directeur van Mersin Citrus Producers Association (MERTUB), Ahmet Dersan Sahin, stelt dat producenten zijn begonnen met de oogst van onrijpe Mayer-citroenen. De telers verwachten hoge prijzen te ontvangen. De kwaliteit van het product is echter slecht. De citroenprijs is vorige maand het meest gestegen: met 40,5%. Citroentelers in Mersin bereiden zich dan ook voor op het nieuwe oogstseizoen.

Tijdens de zomer verschenen er citroenen voor maar liefst 2,10 tot 2,40 euro per kilo in de schappen. Sahin stelt dat sommige producenten oogsten voordat de citroenen, van het ras Mayer, voldoende is gerijpt. "Telers beginnen de onrijpe, droge citroenen te oogsten met het idee dat ze goed geld verdienen, maar de consumenten willen deze citroenen niet omdat er niet genoeg sap in het fruit zit. De vroege oogst is de bron van problematiek op de markt. Eigenlijk zouden de citroenen in opslag nu moeten worden geconsumeerd en in september de nieuwe oogst. In het midden van september zou het Interdonato-ras de markt betreden en tegen het einde van de maand de zogenaamde stekelige citroen."

Sahin legt uit dat het koude weer in de wintermaanden de aanleiding is voor een aantal regio's om lage rendementen te verwachten. In Silifke zal de opbrengst naar verwachting dalen met 40%. In Adana tussen de 25 en 30%, "Dit geldt niet alleen voor citroenen, maar voor citrus in het algemeen. Om deze reden zullen de prijzen dit jaar vrij hoog kunnen zijn," concludeert Sahin.

Bron: dogruhaber.com

Publicatiedatum: