Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Lage knoflookoogst, meer import EU

De knoflookoogst in Californië zal dit jaar dalen. Omdat de vraag naar knoflook gelijk blijft, zullen de prijzen hoog.

"De droogte is een reden voor de lage opbrengsten dit jaar, maar het is niet de enige reden", zegt Sacha Fattahi van Global Farms Enterprises. "Sommige jaren krijg je 9.100 kg per hectare, maar dit jaar krijgen sommigen de helft daarvan en dat is niet alleen vanwege de droogte." De prijzen zijn daarnaast hoog, omdat er niet veel knoflook op de markt is. Fattahi stelt dat de prijzen meestal rond de 17,50 euro per tray liggen, maar de huidige prijzen liggen volgens hem rond de 35 euro per tray.

"Knoflook is een van de basisingrediënten in voeding," stelt Fattahi. "Het maakt niet uit waar het vandaan komt. Mensen gebruiken knoflook om te koken, dus als er een aanbodtekort is, dan zullen de prijzen hoog zijn." Zo'n seizoen zal ook betekenen dat importeurs zo veel mogelijk knoflook de VS proberen binnen te krijgen, zelfs uit landen die meestal geen knoflook exporteren naar de Verenigde Staten.

"Een van de landen, die knoflook exporteert naar de VS, is Mexico, maar hun opbrengsten zijn ook naar beneden gegaan," aldus Fattahi. "De euro ligt meestal hoger dan de waarde van de dollar: de reden waarom Europa meestal niet exporteert naar de VS. In de afgelopen 20 jaar heb ik hier geen knoflook gezien, maar dit jaar zullen we zeker Europese knoflook zien op de Amerikaanse markt."

Voor meer informatie:
Sacha Fattahi
Global Farms Enterprises
+1 323 415 6000
Publicatiedatum: