Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
chocoladedadels, dadeljam, dadelgebak en dadelijs

Verenigde Arabische Emiraten: Grootste dadelproducent zet in op concept stores

Tegenwoordig exporteert de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) vis, gevogelte, eieren, zuivelproducten, groenten en fruit. Een van de meest spannende en innovatieve ontwikkelingen is het commerciële gebruik van hydrocultuur, waarbij planten, groenten, fruit en zelfs rijst uitsluitend kan worden geteeld in water verrijkt met mineralen en voedingsstoffen zonder bodemgrond. Deze methode bespaart niet alleen kostbaar water, dat kan worden hergebruikt, maar de planten groeien ook sneller, omdat ze worden gestapeld. Er is dus niet zoveel land nodig.

De gewassen zijn sterk gegroeid in geklimatiseerde kassen en vezel gematteerde tunnels. Tot voor kort werd tarwe gezien als een stap te ver, maar een onderzoeksinstituut in Al-Ain bestudeert 100 soorten tarwe - de meeste zijn uit Mexico geïmporteerde zaden - om te ontdekken welke soorten het meest aangepast zijn aan het klimaat. Buitenlandse consultants geven meestal een ​​negatief beeld van de haalbaarheid van het kweken van tarwe in commerciële hoeveelheden, maar de telers in VAE geven niet op.

Dadelpalmen
Ongeveer 95 procent van alle dadelteelt in de werelvindt plaats in het Midden-Oosten. Tegenwoordig staat de VAE hoog op de lijst van exporteurs, samen met Saoedi-Arabië en Egypte, waar meer dan 44 miljoen dadelpalmen bijna 200 verschillende soorten fruit produceren.

De grootste dadelproducent in het land, Al-Foah, heeft plannen om "wereldwijd een ​​keten op te zetten van dadel concept stores om de consumptie van dadelmerkproducten en het bewustzijn van VAE's dadel te bevorderen." Ook wil de producent dergelijke derivaten als sappen introduceren zoals dadelchocolade, dadeljam, dadelgebak en dadelijs. Het hoogtepunt op de kalender van de telers is het jaarlijkse Liwa Dadel Festival, waar ze prijzen kunnen winnen voor de gezondste en lekkerste vruchten.

Investering
Er is ook een groeiende vraag naar biologisch voedsel, zoals door The National in juni op basis van de resultaten van een enquête uitgevoerd door een universiteit, wordt gesteld: "Consumenten zijn bereid om hogere prijzen te betalen voor gecertificeerde, biologische voeding." Biologische teeltbedrijven breiden synchroon uit met de snel groeiende vraag van de consument. Dit roept om meer investeringen.

Bron: english.alarabiya.net
Publicatiedatum: