Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gahan: cashewnotenexport geraamd op € 50 miljoen

Volgens Joseph Yeung, directeur van de Mim Cashew Processing Company, worden de jaarlijkse inkomsten van Ghana uit de export van rauwe cashewnoten geraamd op $ 56 miljoen (€ 50 miljoen). Hij vertelt dat de waarde van bewerkte cashewnoten, 21% van het jaarlijks productievolume van 65.000 ton, het land naar verwachting $ 102 miljoen (€ 92,71 miljoen) op zal leveren.

Yeung deed deze uitspraken tijdens een werkbezoek van de Minister van Handel en Industrie aan de Mim-fabriek in Noord Asunafo. Hij legt uit dat Ghana veel mogelijkheden heeft voor het verwerken van rauwe cashewnoten en adviseerde de minister om een beleid te voeren dat gericht is op de verdere economische ontwikkeling van deze sector.

Yeung voegt er aan toe dat zijn bedrijf, voordat de grens met Ivoorkust gesloten werd, zo'n 50% van de rauwe cashewnoten in Sampa inkocht. Nu is men aangewezen op Burkina Faso waar de prijzen hoger liggen en het gebied risicovoller is.

Volgens Yeung draait het bedrijf slechts op 60% van zijn capaciteit en heeft het meer dan 1000 mensen in dienst. Wanneer het bedrijf op volle capaciteit gaat draaien, zouden daar nog 600 personeelsleden bij komen, hetgeen de gemeenschap maar liefst GHC 1.800.000 (€ 398.783,27) op zou leveren.

Ook benadrukte Yeung de noodzaak voor onmiddellijk ingrijpen van de overheid om de verwerkende industrie van de ondergang te redden. Dit zou voor aanvang van het cashewnotenseizoen in 2016 gebeurd moeten zijn. 

Bron: vibeghana.com
Publicatiedatum: