Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: 6% minder aardappelen

Aardappeltelers hebben geluisterd naar de dringende verzoeken van verpakkers om dit jaar minder aardappelen te telen. Dit blijkt uit cijfers van AHDB Potatoes. De eerste raming van de totale aardappelaanplantingen in Groot-BrittanniĆ« dit jaar, suggereert dat de aanplant met 6,6% is gedaald ten opzichte van vorig jaar. Dit jaar werd er op ruim 113.000 hectare geteeld. In 2014 op ruim 120.000 hectare.

De gegevens, die zijn gebaseerd op feedback van bijna twee derde van alle telers, werden gecombineerd met de gemiddelde opbrengst van de laatste vijf jaar om een productieraming te geven voor de oogst van 2015. Volgens berekeningen zou een gemiddelde opbrengst van 18 ton per acre, toegepast op het geschatte beplante areaal, kunnen resulteren in een productie van 5,05 miljoen ton aardappelen dit jaar. Deze raming is 12% lager dan de oogst van vorig jaar (5,74 miljoen ton) en het zou het laagste niveau sinds 2012 (met 4,49 miljoen ton) betekenen.

Source: www.pressandjournal.co.uk

Publicatiedatum: