Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: dadelomzet tijdens Ramadan +200%

Winkels die gedroogd fruit verkopen in de Muthiah Mudali Straat in Sowcarpet en de Govindappa Naicken Straat in Parry's hebben grote hoeveelheden klanten tijdens deze Ramadan. Deze winkels verkopen dadels uit Iran, Irak, Tunesië, Zuid-Afrika, de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi-Arabië.

De omzet van dadels stijgt sterk tijdens de Ramadan. "Prijzen stijgen sterk aan het begin van de Ramadan. Dit jaar is de verkoop van dadels met 200% gestegen", zegt S Premchand van S Manmull Jain. De geïmporteerde dadels hebben een andere smaak en structuur dan dadels die in India worden geproduceerd. Dadels uit Iran zijn zacht en blijven ongeveer 15 dagen goed. Dadels uit Saudi-Arabië blijven langer vers.

De Ajwah dadels uit Saudi-Arabië zijn een van de duurdere rassen, samen met Medjoul King, een suikervrije dadelsoort uit Zuid-Afrika. Consumenten kunnen voor minder geld de Sufry dadel kopen uit Riak, de Kalmi uit Madina en de Sukry uit Saudi-Arabië.

Publicatiedatum: