Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Zomerfruit dimt vraag naar bananen

De omzet voor bananen heeft te lijden van de concurrentie door zomerfruit in tegenstelling tot vorig jaar. Terwijl bananen het hele jaar door beschikbaar zijn, hangt de vraag in de zomer af van het volume van beschikbaar zomerfruit.



"De afgelopen twee jaar hebben we geen vermindering door zomerfruit in de vraag voor bananen gezien," zegt Mayra Velazquez de Leon van Organics Unlimited. "Dat was ongewoon, maar dit jaar voelen we wel de effecten van zomerfruit. Het hangt geheel af van het volume daarvan, anders komen consumenten altijd op bananen uit die het hele jaar door beschikbaar zijn."



Zoals gebruikelijk bij stabiele goederen als bananen zijn de prijzen standvastig geweest. Organics Unlimited teelt alleen biologische bananen van Mexico en Ecuador, maar komt ook tegemoet aan de vraag naar conventioneel fruit. Hun belangrijkste markt is het westelijke deel van de Verenigde Staten, hoewel ze ook wat omzet draaien op het oostelijke deel en er geëxporteerd wordt naar Canada en Japan. Alle bij elkaar exporteren ze dertig ladingen per week.

Voor meer informatie:
Mayra Velazquez de León
Organics Unlimited
Tel: +1 619 710 0658
mayra@organicsunlimited.com
www.organicsunlimited.com
Publicatiedatum: